Op 2 januari 1967 nam Bram Joustra een fietsmakerij over in Oudkerk. Hier was ook een klein fietsenwinkeltje bij van ca. 9 m². Het gezin Joustra, toen nog bestaande uit Bram, Janny en Jan gingen in de loop van het jaar wonen in het huis wat aan de winkel vast zat.

Na een tijdje bleek dat de fietsenwinkel in de winter niet erg druk werd bezocht. Om de kosten een beetje te drukken en ook in de minder drukke tijden inkomsten te krijgen, besloten ze in 1969 de showroom en werkplaats te verbouwen en er een klein winkeltje bij te maken waar Janny huishoudelijke artikelen en speelgoed verkocht.

In 1977 bleek de winkel te klein te zijn en omdat er inmiddels 2 dochters waren geboren (Greetje en Corrie) besloten Bram en Janny een huis te kopen in Oenkerk en het huis wat bij de winkel hoorde te verbouwen en bij de winkel te betrekken. In 1981 kwam Jan bij Bram in de fietsmakerij aan het werk.

Inmiddels groeide de winkel weer uit zijn jasje en er werd in 1988 een hele nieuwe winkel van 500 m² gebouwd, naast de oude fietsmakerij. De oude winkel werd verbouwd tot fietsmakerij waar Bram en Jan samen genoeg ruimte hadden voor hun werkzaamheden. De showroom kwam bij Janny in de winkel.

In 1994 vond er voor de familie Joustra een zakelijke, maar natuurlijk ook persoonlijke ramp plaats toen een uitslaande brand de hele fietsmakerij verwoestte. Om je levenswerk op deze manier te zien verdwijnen is natuurlijk niet niks! Gelukkig kon de nieuwe winkel behouden worden. Er werd een nieuwe fietsenzaak gebouwd waar nu ook de showroom in kwam. Greetje kwam gelijk na de brand bij Janny in de winkel aan het werk. Vanwege nieuwe wetgevingen voor vuurwerkverkoop, werd er in 2004 nogmaals een stuk bij de winkel aangebouwd.

Inmiddels zijn Bram en Janny met pensioen en aan het genieten van hun welverdiende rust en zwaaien Jan en Greetje samen (maar elk in hun eigen zaak) de scepter. Een tweede generatie Joustra's aan het roer.

 

Onze openingstijden zijn:

maandag: 13.00 - 18.00 uur
dinsdag t/m vrijdag: 9.00 - 18.00 uur
zaterdag: 9.00 - 16.00 uur

Vakantiesluiting:
altijd de eerste twee weken van de Bouwvak Noord.

Feestdagen gesloten.